donderdag 31 december 2009

Oud en Nieuw

Vandaag alleen nog maar oud, heel oud. De dag is nog redelijk jong maar het jaar is oud en klaar om weggedaan te worden. Om het uit te luiden bak ik vandaag oliebollen, vind ik een heerlijke haast rituele bezigheid. Ook heb ik al een brood ik de broodmachine zitten, iets minder prozaisch maar het resultaat zal er niet minder om zijn. Vanavond met mijn piepkleine gezinnetje gourmetten, beetje vlees, heerlijke salade en brood. Oliebollen als toetje..........

Deze foto is van vóór,
en deze van ná,
Ook alweer oud, de placemats zijn het project van het vorige logje en dus eigenlijk gewoon nog nieuw.
En dit is eigenlijk ook alweer oud. Heel oud, van de vorige kerstdagen, wel één week geleden. Volgend jaar is oud, dit is nog nieuw.

Afijn, ik ga verder met de oliebollen, en wens u allen een gezellige jaarwisseling en het mooiste nieuwe jaar dat je maar wensen durft.

Alles wordt nieuw, Marion.

dinsdag 22 december 2009

Edelsmeden

Zoals ik al eerder schreef volg ik een cursus edelsmeden in de stad waar ik woon. En dat vind ik dus echt heel erg leuk. Je snapt natuurlijk vast al wat er aan zit te komen...... Mijn 'naaimachine hoek' is wat veranderd. De machine gebruik ik nog steeds wel want als ik een broek wil zal ik die moeten maken (ik ben namelijk 'iets' kleiner dan de gemiddelde nederlander) Maar ik liet die machine altijd op zijn plekje staan, wel zo gemakkelijk en beter voor het ding dacht ik dan. Nu staat mijn dierbare Pfaffje onder de tafel, met haar vriendje de Locker ernaast. Op mijn werkblad liggen nu wat gereedschapjes klaar voor gebruik, onder andere een zaagplankje en een 'dremel'. Op de foto nog een zaagje, veiligheidsbril, houten plankje, vlaktasje en de groene mat. Net nog een klein beetje in beeld zie je de bekende Ikea ladenkastjes. Daarin ook nog wat spulletjes als tangen, schuurpapier en meer van dat soort spul. Mijn tafel moet redelijk leeg blijven want het moet heel snel weer een naaitafel kunnen worden. Ik heb het al uitgeprobeerd, drie broeken verder kan ik zeggen dat dit prima werkt.
Neeeeeee, dit is geen goud maar gewoon messing. Ik ben nog een super beginner en werk nog niet eens met zilver hihi. Deze vogel komt uit mijn stempel assortiment die ik inmiddels via Karin van de Stempelstudio heb opgebouwd. Stempelen, scannen, vergroten en op stickerpapier printen,plakken en zagen maar. Straks nog fresen, vijlen, schuren, nog meer zagen, vijlen, schuren, solderen, afkoken, weer vijlen, schuren, polijsten en steentjes plakken ( ik kan nog niet steentjes zetten vandaar deze oplossing) Ik vind het namelijk erg leuk om een sieraad te bedenken met de mogelijkheden die ik heb, ik weet er nog wel..........veel. Maar hier ben ik nog wel even mee bezig, wordt vervolgd zal ik maar zeggen.
En ja, ik textiel ook nog. Het weefwerk is af maar daar komt later wat over, je snapt dan ook wel waarom en mijn breiwerken (de sok en het vestje van de wolletjes uit het vorige blogje) liggen even opzij. Ik ben namelijk uit de adventskalender van Drops de kerstpannelappen als tussendoortje aan het breien. Garen en naalden bij Finlandia uit Bergen vandaan en ja hoor, ik vermaak me prima. Ik heb wel een wat warmere rood en creme gekozen, vind ik gewoon mooier.
Dan wens ik iedereen een heel gezellig kerstfeest en een heel mooi 2010 toe.
Ik hoop dat iedereen die dit blogje af en toe leest (en voor iedereen die dit niet leest natuurlijk ook) dat de wereld een beetje mooier zal worden het komende jaar. De mensen moeten eigenlijk meer gaan handwerken en met de hand werken want mijn ervaring is toch wel dat deze mensen wat meer geduld hebben en wat meer vergevingsgezind zijn (ze moeten wel ;) )
Heel veel liefs, Marion.

woensdag 16 december 2009

star exchange

Sinds enige tijd ben ik lid van de online guild. Dat is een groep mensen die spinnen, weven, vilten, breien en/of verven. Via het internet houden we contact, laten we ons werk zien en kunnen we online workshops volgen. Heel erg leuk allemaal. Een keer per jaar, rond deze tijd, is er een exchange en elk jaar heeft dat een ander thema, daar kan je je voor opgeven en dat heb ik dit keer ook gedaan. Het thema was 'star' en dat kan je ruim zien. Een hemellichaam of een hemels lichaam (marilyn monroe is immers ook een ster)
Ik mocht iets opsturen naar een dame in Frankrijk, dat is zo leuk aan deze groep, over de hele wereld zitten deelnemers. Het is een jaar of 4 geleden dat ik voor het laatst een zijden sjaal geverfd heb en het kriebelde al een paar maanden om dat weer eens te gaan doen. Maar dat komt er dan niet van zoals jullie dat allemaal wel zullen kennen. Dit was dus een geweldige reden om de spullen eens uit de diepte op te duiken en aan de gang te gaan. Ik vind het dus nog steeds leuk! De sjaal is inmiddels in Frankrijk aangekomen en de ontvangster is er blij mee.

En toen kreeg ik natuurlijk ook iets met de post.......

Een prachtige geweven sjaal. Rayon in zwart een een beige die goudachtig aandoet. Met een stermotief natuurlijk.
Mooi, zo ontzettend mooi. Ik ben er reuze blij mee. Vandaag komt onze spingroep weer bij elkaar (nee niet die fietsen) en zal ik de sjaal meenemen. Heerlijk he, zulke kadootjes. Dit jaar deed ik voor het eerst mee maar volgend jaar zeker weer want ik vond het heel erg leuk om te doen. En nee, het hoeft geen sjaal te zijn, ik heb al placemats, sieradentasjes, oorwarmers en meer van dat heerlijke spul op de website voorbij zien komen. Nu nog even mijn kleine verrassing voor de spindames fotograferen (komt later wel op dit blog) nog wat studderen in huis en dan stap ik om negen uur op de fiets.

Tot de volgende keer.

woensdag 9 december 2009

breiwerkjes

Niet echt het breiwerk waar ik het in het vorige blogje over had maar wel ontzettend mooi.In het nieuwe Verena breiblad zag ik toch wel heel wat staan wat ik mooi vond en tsja, dan woon ik vrij dicht bij Bergen en dus Finlandia. En wat is dat dan verleidelijk. Dus gisteren gewoon op de fiets gestapt en daar mooi garen uitgezocht. Het kleurverloop garen heeft wat weg van het Noro garen maar is van Drops en dus ook veel voordeliger, hiephoi. Het is gelukkig wel echt een beetje anders hoor anders zou een mens nooit meer dat Noro garen kopen.
Het was prachtig weer om een fietstochtje te maken. De vlotbrug ligt er voor onderhoud uit dus mocht ik met het pondje over. Het voelt dan even of je op de Titanic staat. Gelukkig ben je al aan de overkant voordat je het woord Titanic uitgesproken hebt, dus zijn we niet gezonken.
Ik ben weg van die gekleurde bolletjes wol, alleen alleeen alleeen, moet ik vandaag terug want ik heb niet de juiste breipen! Ben je dan een suffie of niet.
Dan toch ook maar de foto van het breiwerkje waar ik het in het vorige logje wel over had. Vol trots toon ik u......
Sokken! Maar wat voor sokken. Een ajourpatroontje heb ik wel meer gemaakt maar dit soort breien zelden. Ik vond het patroon in het Verena, in 80 sokken de wereld rond, erg lastig en heb het op de compu uitgewerkt, veel werk maar de moeite waard. Ik kan het nu gemakkelijk afstrepen om bij te houden waar ik ben.

Wat jullie nooit zullen geloven, ik geloof het zelf nauwelijks, mijn kerstkaarten zijn klaar!!!!!!! Nu nog op tijd op de bus doen dan heeft iedereen die kaart eens voor oudjaarsdag (sorry voor al die andere jaren hihi)

En ik kreeg gisteren een prachtige handgeweven sjaal opgestuurd, ik doe met een uitwisselings project mee, maar die foto komt later. Ik vind dat ik een leuk dagje achter de rug heb.

En dan nu, koffie!

zondag 6 december 2009

kadootje voor mijn broer

Hier is dan het kadootje waar ik het in het vorige blogje over had. Sinds oktober ben ik aan het edelsmeden, ik volg een cursus in Artiance in Alkmaar, en ik wilde voor mijn broer een hanger met iets van Linux maken. Linux is een besturingsprogramma voor de computer, net zoals windows dat ook is. Ik vond een mooie afbeelding die ik met mijn nog zeer gebrekkige kennis en ervaring toch al wel kon maken. Inmiddels is het 5 december geweest en is mijn kleine broertje 45 jaar geworden en heeft hij dit pakje van me gekregen.Het doosje heb ik 'natuurlijk' ook zelf gemaakt.

En dit is wat erin zit. De bedoeling was een hanger maar opeens vertelde hij dat hij nooit meer sieraden droeg! Daar zit je dan, met je plannen! Maar niet getreurd, als beginner werk ik nog niet met zilver maar gelukkig nog met een veel voordeliger materiaal, nemelijk Alpaca. Wat op deze site vaker voorkomt als heel zachte wol, maar nee dit keer is het echt een soort metaal.
En dus werd de hanger een sleutelhanger. Goed idee toch? Zegt broertjelief gisteren dat hij het toch wel heel jammer vindt als er krassen op komen, zo als sleutelhanger.........
Ach, met liefde verander ik het in een hanger aan een mooi rubberen koord.

Vandaag een teuteldagje met veel breien en misschien nog wel een paar kerstkaarten maken, fijne zondag.