donderdag 16 juli 2009

kijk nu toch eens

En dit heb ik dan van mijn moeder en schoonmoeder gekregen. Dat wil zeggen; ik heb het gekocht en zij betaald. Lang leve mijn verjaardag. Het is een Hazelroseloom en gekocht bij Tissien. Wat een plaatje he.
Ik heb al wat proefjes geweven, handgesponnen garen, dunnere sokkenwol met een ajourtje en nu dus de alpaca van Drops. Dit garen heb ik nog steeds liggen.
Ben ooit begonnen met een rugpand voor een vest in ajour maar met dat dunne draadje en mijn maat (hihi) schoot dat natuurlijk niet erg op. Uitgehaald en laten liggen met de gedachte dat er vast nog wel een doel voor kwam. En ziehier.
Ik weef dit op de 'gewone' Hazelrose met drie draden tegelijk. Het worden effen lapjes in de groentint in het blok van de foto, en blokken zoals deze op de foto. Drie verschillende kleuren, ook weer als 1 draad gebruikt.
De bedoeling is dat ik er een vest van ga maken met onderin een rand in deze gemeleerde kleur. De rest van de blokken wordt dan groen.
Nog een heleboel lapjes te gaan maar ach, in zo'n verloren half uurtje heb je er zo een klaar.
En dat werkt dus prettig. En daar komt nog bij dat het geen aangenomen werk is dus wie doet me wat.
De enkelwarmertjes (zie een vorig blogje) zijn inmiddels ook af, en een nieuw sjaaltje staat alweer op de pennen, maar dat later.

zaterdag 4 juli 2009

sjaal en kaart

De sjaal voor mijn lief is af, gewassen en al. Zelfs al gedragen ondanks de warmte.......lief toch.
Nu is het materiaal Tencel dus dat draagt wel prettig. Zelfs in de zomer.
Maaaaaaaaaaaaaar, ik vind de sjaal te kort geworden. Nou ja, geworden. Ik heb dat zelf gedaan immers. Doordat ik de sjaal heb moeten overrijgen, zie eerder blog, omdat ik de 'ketting dichtheid' te ruim vond werd de sjaal natuurlijk ook smaller. Na enig zoeken op oa. de site van Hawar kwam ik op een lengte van 1,30 meter. Ik heb wel eens zijden sjaals in die maat geverfd en was daar content mee. Niet met deze dus. Maar ja, het is niet anders en zo heel erg is het nu ook weer niet.
Een nieuw project heb ik wel al in gedachten, de sampler uit het boek van Janet Phillips (zie vorig blogje) maar ik vind het zo warm. Mijn kamer ligt tot vier uur in de volle zon en heeft veel ramen. Winterdag heerlijk maar nu wat al te tropisch. Even laten wachten dus.

Ook met spinnen moet ik even wachten op de nieuwe wol, maar er is een enveloppe onderweg met wat verschillende wolletjes zodat ik een keus kan maken en dan een grotere hoeveelheid kan bestellen. Wat een luxe.
Maar in de knitty.com stond zo'n leuk mannenmutsje voor de winter, dat ik alweer wol in de verfpan heb gehad (en nog twee kleurtjes heb te gaan) Het idee was om dit kadootje alvast voor de kerstdagen te maken. Een idee van de knitty en dat vond ik een prima idee, ook wel grappig om in de denkelijk heetste week van het jaar me met kerstkadootjes bezig te houden.
En als besluit voor vandaag nog een gestempeld kaartje. De stempels zijn van Penny Black (vogeltjes en tekst) en de stippen van Artemio. Alles gekocht bij de Stempelstudio natuurlijk.
Vanmiddag naar een feestje, morgen thuis en de mannen naar AZ.
Wat kan een mens nog meer wensen........... (wereldvrede misschien?)