maandag 16 maart 2009

spindagen den haag, knotsgekke kaarten en scrapdagen en zo meer

Begin deze maand was ik dus in Den Haag om spinlessen te volgen. Het was reuze gezellig en ik heb heel veel geleerd. Op de site van Dineke van De Spinners staan wat foto's. Ik kan nu katoen spinnen op een supported spindle en dat wilde ik heel graag kunnen.
Nu moet ik voor die cursus die ik doe ook katoen spinnen dus is het handig als dat ik dat dan ook een beetje uitdiep middels dit weekend. Want ik heb ook vanaf het katoenzaadje gesponnen, van lont en van de ruwe katoen zo uit de pluis zeg maar. Op zo'n indiaase charka (die Ghandi beroemt maakte, Ghandi het wieltje bedoel ik) en op een 'big wheel' . Ook geleerd hoe je wol kamt met de grote kammen en hoe met de 'diz' te werken. En dat allemaal in twee dagen.

Thuis gekomen ben ik eigenlijk alweer snel aan het inpakken gegaan want ik zou mijn zusje helpen op de knotsgekke kaarten en scrap dagen in Den Bosch. Ook reuze gezellig maar wel weer veel te doen en 4 dagen van huis. We sliepen in een B&B in Vlijmen en het is daar altijd goed verzorgd, een goed bed is wel lekker na zo'n drukke dag.

Zoals altijd hebben we daar weer veel plezier gehad. Ik heb veel ATC kaartjes geruild en aangezien het stempelvirus inmiddels ook bij mij heeft toegeslagen.......... Al 14 jaar ga ik met mijn zusje mee en al 14 jaar zeg ik dat ik niet ga stempelen. Drie weken terug heb ik deze belofte aan mijzelf verbroken! Het is zelfs zo erg dat mijn lief gisteren opperde er maar een kast voor te regelen zodat ik mijn nieuwe hobby kan opbergen (hij wil daar zelfs de woonkamer voor veranderen)..............

En dan zet ik mijn laptop aan en lees ik dat ik genomineerd ben voor de 'Kreativ Blogger Award'
door Weaverannie knits and spins.

...........en dat schept zo zijn verplichtingen, ik moet;

1 kopieer het logo van Kreativ Blogger Award in je blog.

2 maak een link naar de persoon die je nomineerde.

3 nomineer zelf 8 andere blogs.

4 geef daarvan de links.

5 laat een bericht achter op de blogs die je hebt genomineerd.

Dat is dus erg aardig maar ook veel werk. Ik ga dat wel doen maar of ik dat vandaag allemaal geregeld krijg weet ik niet.
De blogs die ik nomineer zijn;

1 dagelijkse draadjes
2 lapjes en zo
3 miekenoor
4 De Spinners
5 Creamalie
6 Corrie
7 Mathilda's blog
8 kant en scrap

Ik moet op jullie blog nog een berichtje achterlaten maar ik moet nu eerst 'moederdingen' doen. (zoon uit bed halen en zo)

woensdag 4 maart 2009

baby's

Het baby virus slaat een klein beetje om mij heen :)
Onze PGB-er wordt als alles goed gaat begin april papa en mijn 'sportjuf' is ook zo'n 24 weken onderweg.
Nu vroeg Corrie naar het babydekentje van het speldwerk van het vorige blogje en ziehier.
Ik vind het echt vele malen mooier geworden nu ik het heb opgespannen op deze manier. Het ligt nu keurig opgevouwen te wachten in mijn kleedjes kastje. Ik ben dol op geborduurde kleedjes en heb daar een kastje voor waar ik ze bewaar. Dit dekentje mocht daar wel logeren vond ik.
De schoentjes zijn echt petieterig klein en het patroon is van Saartje. De medisch fitness waar ik nu sport loopt ten einde en ik ga met ingang van volgende week naar een 'gewone' sportschool. Als afscheid vond ik het leuk om deze schoentjes voor haar baby te breien. Voor de baby van de 'sportjuf' bedoel ik.
Om toch weer even in het gewone leven te stappen ook nog maar even een foto van mijn weefsel in wording. Ik wil graag placemats voor de pasen weven. Aangezien ik best nog wat voorraad katoen heb ben ik eens in mijn kast gaan snuffelen met de laptop erbij. Op internet is een site met een catalogus van projecten. Deze gebuik ik graag voor ideeen. Is vast niet echt de bedoeling van de site maar zo werkt het nu eenmaal.
Het moet nog allemaal opgeboomd worden. Eigenlijk is alleen de ketting nog maar klaar maar met een beetje geluk moet het lukken voor de paas.

Komend weekend ga ik op cursus in Den Haag. De spinners organiseren een weekend workshop over verschillende spin technieken. De leraressen komen uit engeland over. Ik heb er reuze zin in moet ik zeggen maar dat laat ik allemaal nog horen.
Nu eerst een kopje koffie.