vrijdag 16 januari 2009

lente

Het is natuurlijk nog lang geen lente maar ik heb schattige blauwe druifjes en een hyacint van een vriendin gekregen, als dat geen aankondiging van de lente is. (en ontzettend lief van die vriendin).

Maar toch was ik de afgelopen tijd met iets heel winters bezig, nee niet zoals half nederland geschaatst maar ik heb enkelwarmers voor mijn moeder gebreid. Zij zit met de benen vooruit in een booster, gewoon omdat dat niet anders kan en dan krijg je toch wel een heel koud stukje been tussen je schoen en daar waar je broekspijp ophoud. Heel erg koud, vandaar. Het patroon staat in een spin-off van vorig jaar of zo dus ik ging het nieuwe jaar breiend in.Het kantje valt, heel schattig, net over de schoen. Hmm, zelfs met jeans toch een beetje vrouwelijk staat er in het tijdschrift.

Ook ben ik een babydekentje aan het breien. prachtige merino van Drops en op zo'n fraaie knitpicks rondbreinaald. Alles bij Finlandia in Bergen gekocht. Ik woon zo ongeveer om de hoek maar ik heb toch gebruik gemaakt van de postorder. Wat een service. Heerlijk gemakkelijk.

Tussendoor spin ik ook nog op mijn nieuwe spinapparaat, kan het toch niet echt een spinnewiel noemen, maar dat is, voor u luisteraars, wat saai. Ik ben namelijk proefjes zijde aan het spinnen. Als al die proefjes klaar zijn zal ik er een foto van maken. Het weven staat even op een laag pitje. Die ramp ketting weeft inderdaad als een ramp, maar dat enkele draadje dat ik weef wordt wel erg mooi al zeg ik het zelf. Maar daarover later meer.

Nu zoonlief uit bed zien te krijgen en strakjes op naar de bijeenkomst van onze weefkring.

woensdag 7 januari 2009

asford electronic spinner

Waar een pijnlijk voetje al niet goed voor is.....................
Nou, dat klinkt toch niet helemaal zoals het is, en toch ook weer wel.
Ik heb sinds begin december zo'n pijnlijke plek onder mijn hak van mijn rechter voet dat ik niet meer heb gesponnen sindsdien.
Awel, af en toe geprobeerd en dan weer heel erg spijt want nee, het was nog niet over. Dus uit frustratie schrijf ik Dineke van 'De Spinners' een mailtje of ze niet een tweedehands electrisch wieltje ergens in een hoekje had staan! Echt iets om in een hoekje te hebben vinden jullie ook niet.

De volgende morgen, kerstmorgen, krijg ik een mailtje terug
(nog voor het kerstontbijt, kan je nagaan) met de mededeling: "ja hoor, ik ga nu ontbijten, zullen we na de kerstdagen even verder overleggen? !!!!!!!!!!!!!!!
Je begrijpt dat dit toch wel een beetje onverwacht was. Het mailtje was eigenlijk uit pure frustratie gestuurd en een tweedehands electrisch wieltje, wie heeft dat nou staan? Dineke dus.
Inmiddels, na toch enig twijfelen want eigenlijk was dit niet echt de bedoeling van het mailtje (of toch wel ;-) is het ding gisteren binnen gekomen.
Ik ben zo blij als blik. Ik heb er gisterenavond al eventjes op geoefend want het werkt toch wel een ietsiepietsie anders als een trapwiel, maar wat heerlijk om weer een draadje te maken.
..........................Alsof de wereldvrede er van afhangt.
Zou trouwens ook een idee zijn.Spinnen in plaats van schieten. Begint immers ook met de 'S'.


Maar goed, ik heb vandaag wat te doen ( hi hi) en wens jullie allemaal een fijne dag toe.